Strict Standards: Declaration of MY_Exceptions::show_404() should be compatible with CI_Exceptions::show_404($page = '', $log_error = true) in /home/viatrade/public_html/kolumne/application/core/MY_Exceptions.php on line 17

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Only variable references should be returned by reference

Filename: core/Common.php

Line Number: 258

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined index: page

Filename: libraries/Public_Controller.php

Line Number: 34

" title="who slept with her"> who slept with her

15.06.'09 | nephrite

 • A PHP Error was encountered

  Severity: Notice

  Message: Undefined index: page

  Filename: public/template.php

  Line Number: 106

 • " title="stand-up rant II"> stand-up rant II

  23.01.'09 | nephrite

 • A PHP Error was encountered

  Severity: Notice

  Message: Undefined index: page

  Filename: public/template.php

  Line Number: 106

  " title="izrael je pušiona"> izrael je pušiona

  09.01.'09 | nephrite

 • A PHP Error was encountered

  Severity: Notice

  Message: Undefined index: page

  Filename: public/template.php

  Line Number: 106

  " title="armageddon on the horizon"> armageddon on the horizon

  11.11.'08 | nephrite

 • A PHP Error was encountered

  Severity: Notice

  Message: Undefined index: page

  Filename: public/template.php

  Line Number: 106

  " title="never back down"> never back down

  18.10.'08 | nephrite

 • A PHP Error was encountered

  Severity: Notice

  Message: Undefined index: page

  Filename: public/template.php

  Line Number: 106

  " title="KRISTIJAN CURAVIĆ JE IDIOT"> KRISTIJAN CURAVIĆ JE IDIOT

  25.07.'08 | nephrite

 • A PHP Error was encountered

  Severity: Notice

  Message: Undefined index: page

  Filename: public/template.php

  Line Number: 106

  pedeset i jedan | Kolumne v3.0

  pedeset i jedan

  24.03.'04 | nephrite

  Suprotno mojim predviđanjima, mrska neredovita kolumna omraženog mi Nephritea, došla je do 50. inkarnacije. Iako je prema svim zakonima fizike trebala propasti, ako ni zbog čega onda zbog činjenice da ju nitko osim mene i FreaKa nije čitao.
  Ali što je tu je. Na red je došla 51.
  Nephrite, budala kakva je oduvjek bio, još uvijek vjeruje da sam mu ja prijatelj. Zato me je i zamolio da umjesto njega napišem jubilarni 51. "gležanj". Ha, ha! Scuse the pun. Ovo zadnje nije bio pravi smijeh, već je napisano kako bi to izrekao Alan Rickman, moj osobni uzor i mentor.
  No, idemo dalje. Ova sljedeća poruka je za tebe Nef: "Ja Karlo Valabinić, poznatiji kao 'Zdrkić' pri zdravoj pameti ovim putem objavljujem da smo od sada pa nadalje smrtni neprijatelji. To znači da me više ne pozivaš na rođendane, da mi ne šalješ cvijeće i da mi se ni u kojem slučaju ne obraćaš na ulici! Hvala."

  A sada ću napisati tvoju glupu kolumnu, koja će u totalnom znaku neoriginalnosti (moramo biti u tonu s ostatkom matrijala) biti napravljena u obliku intervjua sa ljudima koji su bili spominjani ili su imali važniju ulogu u tvojih prijašnjih 50 zlodjela po bandwith.

  Val

  Prvo ćemo krenut sa Valom (21).
  "Val, u textovima si prošao pravu metamorfozu. Od trgovca alkoholom do plačljive pičkice s pjesničkom dušom. Koja je od ovih dviju totalno dijametralnih ličnosti sličnija tebi? Prije nego odgovoriš, dopusti mi da kažem da sudeći prema frizuri ipak pripadaš ovoj drugoj skupini."

  "Molim?"

  "Ništa, samo te suptilno vrijeđam. Odgovori na pitanje."

  "Molim?"

  I tako smo završili s Valom.

  Adriana Lima

  Zatim sam mišljenje o Nephriteu i njegovim textovima odlučio upitati Victoria's Secret model Adrianu Limu (22). Ona se u biti nije pojavljivala u kolumnama, ali ako već moram pisat ovo sranje mogu barem iskoristiti neke povlastice koje dolaze s tim. Također da se zna, ovo nije razgovor s pravom Adrianom Limom. Anonimni tip s neta ne dobiva često priliku da intervjuira Adrianu Limu, ili bilo koji drugi model što se toga tiče. Oh, vidim da vas dosta gužva i baca svoje prijavnice za posao "Kolumniste Koji Intervjuira Supermodele". Šteta.
  No, pošto je prava Adriana Lima predobra za intervjue sa ljudima s neta, jednostavno sam pretpostavio kakve bi odgovore dala na moja pitanja i to napisao.

  "Oj." rekao sam sa svojim "latino lover" pogledom u očima.

  "Hello." rekla je Adriana i ja sam odmah osjetio snažnu privlačnost među nama. Privlačnost koja bi najvjerojatnije rezultirala strastvenom ljubavnom vezom, koju bismo morali prekinuti zbog pritiska javnosti. Naravno, pod uvjetom da se ovaj razgovor uopće ikad dogodio.

  "Adriana... vidim u tvojim plavim očima da me voliš. I mogu ti sa 95% sigurnošću reći da i mene muče isti osjećaji."

  "Oh, Zdrkich!" rekla je svojim slatkim naglaskom, "Naša ljubav nikad neće biti moguća. Obećana sam Princu od Luxemburga."

  "Pobjeći ćemo! Otići ćemo daleko... zajedno. Uhvatiti vlak u ponoć i živjeti na pustom karipskom otoku. Ti ćeš nas naravno morati uzdržavati, jer ja sam student."

  "OK, Zdrkich." opet taj naglasak, "Pobjeći ćemo. Ali prvo završimo ovaj intervju."

  "Okej... Nephrite ima preko 500 tvojih slika na kompjuteru."

  "Pa drago mi je da imam fanove čak u Hrva--"

  "Voli se dodirivati dok ih gleda."

  "Šta?!?"

  "Da. Vidio sam ga. Bilo je kišno i gromovito posljepodne. Ja sam stajao vani ispred prozora, a Ne--"

  "Ne zanima me. Ovaj razgovor je gotov."

  I tako je otišla iz mog života. A sve zahvaljujući onom seronji Nephriteu.

  FreaK

  FreaKa (21) sam ulovio u kazalištu. Sjedio je u viktorijanski uređenoj loži tijekom izvedbe jedne od opereta koje FreaK naprosto obožava.

  "Tko si dovraga ti?" bile su prve (više-manje) ljubazne riječi koje mi je uputio.

  "Ja sam Karlo Valabinić, poznatiji kao 'Zdrkić'."

  "Ne moraš ići u detalje, jebote E! Što je tako važno da me prekidaš tijekom jednog od najdirljivijih momenata u povijesti operete?"

  "Pa, Nephrite je nedavno napisao svoju 50. kolumnu. Shodno s time on je smatrao da bi bilo zabavno ako ga u 51. svi uzdižu u nebesa kao citiram: 'sarkastičnog boga što i jest'."

  "Da... skromnost mu je uvijek bila jača strana."

  "Da, whatever. No, reci nešto o njemu. Po mogućnosti pogrdno."

  "Okej." rekao je i zapalio lulu, "Nephrite... blesavog li nadimka."

  "Pričaj mi o tome." Na ovo smo se obojica nasmijali.

  "Dakle, Nephrite je vrlo vrijedan dečko. Evo upravo sada, zaključan u mom podrumu, on furiozno piše buduće nastavke svojih 'gležnjeva'."

  "Kako je to moguće? Evo upravo sam ga vidio dok mi je u detalje objašnjavao kako ga trebam veličati svakih par odlomaka."

  Nakon kratke pauze FreaK je rekao: "Ta rupa u priči će nažalost ostat neobjašnjena."

  "Dobro. No, nastavi s pričom."

  "Da, da. Di sam ono stao?" upitao se FreaK s dva prsta pažljivo si oblikujući svoje brkove, "Oh, da. Tijekom prve godine studija Nephrite je bio u teškoj depresiji. Zatrpan brojnim kockarskim dugovima i preopterećenim rasporedom predavanja, Nef jednostavno nije imao dovoljno vremena da se potpuno posveti svom magnum opusu -- skidanju pornjave. A i izostanak bilo kakvog oblika školske lektire na koju bi pljuvao svoj otrov nije pomogao. Bio je na rubu samoubojstva, kad ti kažem. Pronašao sam ga u jednom od onih opskurnih salona za uživanje opijuma u Kineskoj Četvrti. Na prvi pogled nisam ga ni prepoznao. Bio je samo sjena onog čovjeka kojeg sam znao. Zapravo u tom trenutku je ličio na svoju sliku na X-ici. Pod uvjetom da je ta slika uslikana u opijum salonu, dok 100-godišnji Kinez sa stravično dugim noktima iznova i iznova puni Nefovu opijum lulu. No, skrećem s teme. Podigao sam Nefa s kauča i opalio mu par pljuski svojim bijelim večernjim rukavicama. To mi se, moram priznati, svidjelo, pa sam to još par puta ponovio. A onda sam pomislio da bi to sa šakama bilo još bolje. No, prekinuo me nekakav čudan zvuk. Ispostavilo se da to Nef plače.
  Rekao sam mu: 'Čuj, Nef. Ovdje sam da ti pružim drugu šansu. Ne iz dobrote mog srca, već zato što si dobar dio svojih dugova dužan upravo meni. A spavanjem u opijum salonu ih nećeš otplatiti. I zato ti dajem priliku da pišeš kolumne za jednu moju web-stranicu. Siguran sam da moje ogromno izdavačko carstvo može izdržati financijski neuspjeh jednog internet kolumniste. A ako ne izdrži, znam koga ću potražiti kad bankrotiram.'
  'Neda mi se.' bio je njegov odgovor.
  'Dovraga Nef! Zaboravi ju! Ona praktički nije ni znala da postojiš!'
  I onda je pristao. Ostalo je povijest."

  "Tko je ta misteriozna ženska, ako mogu znati u svrhu kasnije ucjene?"

  "E sad, to bi bilo spojlanje idućih kolumna, zar ne?"

  "Valjda."

  "No, da nastavim..." I bome je nastavio. Dobrih par sati. Meni se činilo kao vječnost. No neću to ovdje prenjeti, jer mi je dosadilo pisat o Nephriteu.
  Zato evo nekoliko izvadaka iz mog novog romatičnog romana "Okovi ljubavi" smještenog u barokni setting, koji će izaći u sklopu novog broja "Glorije".
  Svaka sličnost sa stvarnim osobama i događajima je potpuno slučajna i nenamjerna.

  ...
  "Tko si ti Karlo Valabinić, poznatiji kao 'Zdrkić'?" upitala je sa čežnjom u očima. Čežnjom žene prepune žudnjom za dodirom. Dodirom muškarca koji će je voljeti. Voljeti kao da su sami na svijetu. Svijetu koji je ponekad okrutan.

  "Ja sam samo jedan Karlo Valabinić, poznatiji kao 'Zdrkić'." konačno je rekao Karlo Valabinić, poznatiji kao 'Zdrkić'.

  "Oh," zastenjala je, "Uzmi me! Ovdje i sada!"

  "Oh, Adriana!"

  "Molim?"

  "Ništa, ništa. Gdje smo ono stali?"

  I tako, te tmurne jesenje večeri, dok su munje igrale svoj nebeski ples, žar ljubavne vatre Karla Valabinića, poznatijeg kao 'Zdrkić' spojen je sa utičnicom žudnje barunice Cassandre DeBeujolois u jedno vruće znojno klupko strasti, ljubavi, pažnje i ponajviše sexa. Prljavog, pokvarenog, analnog sexa.
  ...
  ...
  Markiz Pablo Escobar Varaputin bio je čovjek od ponosa i nije trpio uvredu. Zato kada je saznao da je Karlo Valabinić, poznatiji kao 'Zdrkić', otkrio putene čari međunožja barunice Cassandre DeBeujolois, odmah ga je izazvao na dvoboj. Nitko osim markiza i trojice registriranih ljubavnika nije imao pravo zalaziti u Šumicu Ljubavi barunice Cassandre DeBeujolois. Dvoboj je bio u zoru i kada je Karlo Valabinić, poznatiji kao 'Zdrkić' sa svojim sekundantom stigao na bojno polje, markiz ga je već čekao.

  "Rapir ili kubura?" upitao je markizov sekundant.

  "Rapir!" odgovorio je odlučno Karlo Valabinić, poznatiji kao 'Zdrkić', "Rapir će biti sredstvo kojim ću obraniti čast moje voljene barunice Cassandre DeBeujolois, koja je sunce mojem svijetu, navodnjavanje mojem polju--"

  "Voliš ju, ha!" graknuo je markiz Pablo Escobar Varaputin i time grubo prekinuo Karla Valabinića, poznatijeg kao 'Zdrkić'.

  "Pa, ne baš." priznao je Karlo Valabinić, poznatiji kao 'Zdrkić', "Samo sam joj se htio uvući ispod korzeta. I također volim miris svježe čuče ujutro."
  ...

  Morate se složiti puno zanimljivije od Nephritea. A sad posljednji razgovor...

  Vrhovni Vođa

  Vrhovni Vođa (15) me je dočekao u svom podzemnom skrovištu. Sjedio je na prijestolju od onoga što su pretpostavljam bile ljudske kosti. Tipično za te kultaše. Uvijek moraju teatralizirati. Kad smo već kod teatraliziranja, ljubičasto-zeleni plamenovi na bakljama su bili nice touch.

  "Sjednite! gospodine Valabinić." rekao je Vrhovni Vođa.

  Ogledao sam se oko sebe i primjetio: "Nema stolica."

  "Oh! Stvarno? A onda ćete nažalost morati klečati pred vašim Vrhovnim Vođom." trijumfalno je zaključio. Bez drugog izbora, morao sam kleknuti.

  "Onda Vrhovni, što mi lošeg možeš reći o Nephriteu?"

  "Nephrite!" uskliknuo je, "On je opasniji nego se čini."

  "O, da?" rekao sam i upitao se imaju li kultaši smisao za sarkazam.

  "Da!" odgovorio je i potvrdio da nemaju, "Vi!" opet je uskliknuo. Valjda nekakva vjerska fora; 'Pravilo 14: Uvijek naglasi prvu riječ u rečenici,nakon koje slijedi kratka pauza (ne više od 2 sekunde)'; "Ga ne znate tako dobro kao ja." nastavio je Vrhovni Vođa, "Vi ne znate da se iza one tihe dobroćudne vanjštine krije um crnji od najmračnije noći."

  "Crnji i od tvog?"

  "Da, vjerojatno. Hvala na komplimentu."

  "Nema na čemu. Nego, daj mi neki primjer te zloglasne Nefove prepredenosti."

  "Kakav primjer osim ovog trebaš?"

  "Kako to misliš?"

  "Pogledaj oko sebe." rekao je pokazujući rukom po dvorani, "Sve ovo je posljedica Nephriteovih akcija."

  "I dalje mi nije jasno."

  Vrhovni Vođa je uzdahnuo: "Dobro. Pokušat ću to pojednostavit da bi i dijete shvatilo. To uključuje i tebe 'Zdrkić'. Znaš li kako je nastala Crkva Bolnog Izbavljenja? Sveti Spisi kažu da je Bolnasmrtnevjernicima izabrala mene kao Avatara svoje Apokalipse. Ali stvari su bile drugačije. Zapravo je Nephrite na iskopinama starog Babilona oslobodio tog demona. I to namjerno, ako mogu reći. Na vratima grobnice/tamnice bilo je ispisano upozorenje. I to na 30 svjetskih jezika. Među njima i hrvatski! No, Nephrite ga je svejedno oslobodio. Demon je bio vani i kao svaki demon trebao je vlastiti kult. Nephrite je oduvjek bio za djelovanje iz sjene. Zato me je jednog dana i nazvao i rekao: 'Hej, od sada si vođa samoubilačkog kulta, Vrhovni Vođo Crkve Bolnog Izbavljenja!'. Onda je poklopio. Pošto sam oduvjek preferirao dugačke crne plašteve s kapuljačama i rogate dijabolične kacige kao odjevne predmete, nije mi bio problem uživiti se u ulogu. Zapravo, žrtvovanja djevica su bila vrlo zabavna. Ali odmah ću ti reći: Ovo nije posao iz snova. Da li samo znaš koliko stvari Zdrastveno osiguranje ne pokriva kada si vođa samoubilačkog kulta? Samoubojstvo kao prvo."

  "Poštedi me. Dakle Nef je bio uključen u osnivanje Crkve Bolnog Izbavljenja?"

  "Tako mi Bolnesmrtinevjernicima, nisam li ti sada to rekao? Kaj si glup?"

  "Hej! Nemoj da te dick-slapam bezobraznik jedan! I kako sada Nef utječe na Crkvu Bolnog Izbavljenja?"

  "Nikako. Pritajio se. Ali mislim da je njegovo vrijeme čekanja gotovo i njegov zlikovački plan spreman. Nephrite se sprema da zavlada Svijetom! Što misliš zašto te poslao na ovaj zadatak?"

  "Pa misteriozni su putevi Nephriteovi, ali mislim da je glavni razlog: Jer sam bolji pisac od njega."

  "Ne! Nephrite se sprema da elimimira sve svjedoke. Sve osobe koje su igrale važnu ulogu u kolumnama. Tebe, mene, Vala, FreaKa--"

  "Adrianu Limu?"

  "Adriana Lima je bila u kolumnama?"

  "Ne. Ne, zapravo. No, zar mi želiš reći da me je Nef poslao na bedasti zadatak tako da bi me poslije smaknuo. To nema smisla. Zašto me jednostavno nije sam sredio?"

  "Speak to me not of trifles. Pogledaj u svoje srce i vidjet ćeš da je to istina."

  "Dovraga! Mislim da imaš pravo. Takav nelogičan plan prepun rupa je baš nešto što bi Nephrite napravio!"

  "Da, da--"

  "Ali, ne bi valjda ubio mene? Pa, ja sam Karlo Valabinić, poznatiji kao 'Zdrkić'!"

  "Vjeruj mi, život ti je u opasnosti. Kao i svima ostalima. MOOOOAHAHAHAHAAA!!!"

  "Čemu se ti smiješ? Ti si isto u opasnosti."

  "O, da. Sranje." I mislim da je govorio istinu. Čak bi se zakleo da sam vidio strah u njegovim žareće žutim očima.

  "Moram ići." rekao sam Vrhovnom Vođi, "Počivaj u miru."

  "Kamo?"

  "Nephrite će možda uspjeti u svom planu, ali barem će Svijet za to saznati putem, ironije li, Nephriteovih kolumni!"

  "Svijet?"

  "Okej, okej. Ono troje ljudi koji to čitaju."

  Istrčao sam van i zabljesnulo me Sunce. Tko zna, to je možda bio posljednji put da ga vidim.
  Evo dok ovo pišem, čini mi se da čujem Nephriteove assassine pred svojim vratima. Možda se, prije nego konačno uđu, mogu malo dodirivati gledajući slike Adriane Lime...

  by Karlo Valabinić

  " class="button">sljedeća »

  komentari

  " title="superman IV: quest for peace"> superman IV: quest for peace

  24.06.'08 | nephrite

 • A PHP Error was encountered

  Severity: Notice

  Message: Undefined index: page

  Filename: public/template.php

  Line Number: 106

  " title="zagreb auto show 2008... pa hostese show u biti"> zagreb auto show 2008... pa hostese show u biti

  02.04.'08 | nephrite