Strict Standards: Declaration of MY_Exceptions::show_404() should be compatible with CI_Exceptions::show_404($page = '', $log_error = true) in /home/viatrade/public_html/kolumne/application/core/MY_Exceptions.php on line 17

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Only variable references should be returned by reference

Filename: core/Common.php

Line Number: 258

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined index: page

Filename: libraries/Public_Controller.php

Line Number: 34

" title="who slept with her"> who slept with her

15.06.'09 | nephrite

 • A PHP Error was encountered

  Severity: Notice

  Message: Undefined index: page

  Filename: public/template.php

  Line Number: 106

 • " title="stand-up rant II"> stand-up rant II

  23.01.'09 | nephrite

 • A PHP Error was encountered

  Severity: Notice

  Message: Undefined index: page

  Filename: public/template.php

  Line Number: 106

  " title="izrael je pušiona"> izrael je pušiona

  09.01.'09 | nephrite

 • A PHP Error was encountered

  Severity: Notice

  Message: Undefined index: page

  Filename: public/template.php

  Line Number: 106

  " title="armageddon on the horizon"> armageddon on the horizon

  11.11.'08 | nephrite

 • A PHP Error was encountered

  Severity: Notice

  Message: Undefined index: page

  Filename: public/template.php

  Line Number: 106

  " title="never back down"> never back down

  18.10.'08 | nephrite

 • A PHP Error was encountered

  Severity: Notice

  Message: Undefined index: page

  Filename: public/template.php

  Line Number: 106

  " title="KRISTIJAN CURAVIĆ JE IDIOT"> KRISTIJAN CURAVIĆ JE IDIOT

  25.07.'08 | nephrite

 • A PHP Error was encountered

  Severity: Notice

  Message: Undefined index: page

  Filename: public/template.php

  Line Number: 106

  hellboy | Kolumne v3.0

  hellboy

  18.04.'04 | nephrite

  Ja ne idem često u kino. 2-3 puta na godinu. A kada i idem, to mora da bude nešto posebno. Npr. film nekog nordijskog homića s mazohističkim sklonostima prema smrtnoj dosadi ili najnovije ostvarenje Willa Smitha.
  Zato sam bio i više nego oduševljen ekranizacijom stripovske miniserije (o ovome nešto kasnije) "HELLBOY"! To bi bio film koji ispunjava sve prohtjeve mog probranog ukusa. Režirao ga je Aki Kaurismaki. On je Finac, što naravno svaki njegov celuloidni uradak automatski čini remek-djelom. Neki kažu da je to zbog specifičnih klimatskih uvjeta u Finskoj, neki da je to zbog specifičnog finskog DNA ustroja, a ja osobno sumnjam da je to zbog Akijeve zastrašujuće blijede puti koja kod glumačke postave i ostatka filmske ekipe izaziva iracionalan strah i tjera ih na izvanredne glumačke izvedbe.
  Drugi uvjet koji "Hellboy" ispunjava da bude sjajan film jest činjenica da se Will Smith pojavljuje u jednoj od uloga.

  Sad što se samog "Hellboya" tiče, on je baziran na poznatoj strip mini-seriji Anthonya Minghelle (koju je napisao prije nego se odlučio baviti režiranjem ultradosadnih filmova). Zašto mini-serija? Pa izgleda da Anthony nije imao dovoljno inspiracije da svaki mjesec redovito piše i crta strip o skupini mutanata koji si međusobno nanose extremnu bol mlateći se do besvjesti bez nekog vidljivog razloga (očita inspiracija za "Titanic" Jamesa Camerona).

  Anyway, čuvši za film bio sam strašno nabrijan, da sam u iščekivanju čak uključio uzvikivanje Hellboyevog imena tijekom svojih furioznih seansi extremnog masturbiranja.
  A onda je došao hladan tuš. Hrvatska premijera "Hellboya" je zakazana za rujan. Pošto je svjetska premijera bila na kraju ožujka, jednostavnom matematikom se dolazi do podatka da ćemo film vidjeti 8 mjeseci nakon Amera!
  Takvo kašnjenje filmova nije viđeno još od vremena bivše YU kada je film "Gospodari Svemira" kasnio punih 11 godina, a neki fanovi čak nisu ni dočekali ekranizaciju svoje omiljene serije igračaka!
  Ja naravno nisam imao namjeru čekati da film dođe u naša kina, pa sam napravio ono što svaki čovjek s pristupom internetu čini kada želi vidjeti neki film.

  Fantazirao sam radnju filma.

  Da. Natočio sam si čašu kvalitetnog crnog vina i sjeo pred prazan zid u sobi. Film je uskoro počeo i ja sam bio spreman za najveće filmsko iskustvo 2004.g.

  ¤¤¤

  Sad nakon što sam ga odgledao, moram priznati da sam razočaran filmom.

  Možda su mi prevelika očekivanja od filma upropastila doživljaj. Možda je Aki izgubio svoj zlatni dodir.
  Što god da je, nikad ne bih rekao da će film u kojem se radi o pokušaju osvajanja Svijeta od strane zlih zombi nacista biti loš.
  Osjećam se kao da je dio mene umro s ovim filmom. Filmom u kojem Victoria's Secret model Karolina Kurkova igra HOTT (najvjerojatnije LESBIAN) EVVIL NAZI VixXxEN komandanticu Ingu Schwabennmeister. Karolina je BTW sjajna u onom njenom uskom kožnom kostimu sa visokim štiklama... Mmmmmmmmm... Ne moram ni reć da su mi misli nekoliko puta odlutale od radnje na zidu dok sam poželio da me Karolina zajaše i iskoristi u svrhu stvaranja (superiorne) rase plavokosih crnohumornih vojnika smrti. S moje strane DNA bazena vojnici smrti bi nasljedili natprosječno dobar izgled.
  Nažalost, Karolina je jedina dobra stvar u filmu.
  Gluma je očajna, specijalni efekti idu od bizarno loših (jeli ono bila rukavica?) do kriminalno katastrofalnih (niste čuli za CGI?), radnja je puna rupa.
  Kad smo već kod radnje, film počinje sa zlim nazi zombi-kiborgom zvanim Karl Ruprecht Kroenen (Billy Drago), koji uz Inginu pomoć pokuša reinkarnirati Hitlera. Zahvaljujući sada već legendarnoj nacističkoj smotanosti pri okultnim ritualima (dal tko zna da im je koji uspio?), Kroenen uspjeva reinkarnirati samo Hitlerovo zubalo (i dio brkova). No, koliko god Hitlerovo Zubalo svojim sexističkim primjedbama na Ingin račun i insinuacijama prema oralnom sexu bilo zabavno, Aki mu nije odlučio posvetiti cijelih 2 sata filma. To mu je bila prva pogreška. Umjesto Hitlerovog Zubala, Aki odlučuje radnju koncentrirati na skupinu boraca za slobodu i pravdu koji žele *SPRIJEČITI* Hitlerovo Zubalo u njegovoj karijeri sexualnih insinuacija i prostih viceva. Dakle, priča je identična onoj u svakom Kaurismakijevom filmu.
  Vođa te skupine je misteriozni Hellboy (glumi ga misteriozni Tom Cruise ispod tona šminke koje ga pretvaraju u pravog potomka Princa Tame s čudnim naglaskom). U njegovoj pravedničkoj borbi protiv zločina pomažu mu Matthew Broderick (Matthew Broderick) - smušeni mladić iritantnog stila glume, Čovjek-Žabac - mutant bez nekih očiglednih super-moći osim loše šminke, Cute French Chick (Selma Blair) - cura s beretkom na glavi čije su me... oči natjerale da ne obraćam pozornost na nevažne stvari poput karaktera ili imena.
  Ta mala, ali hrabra skupina spremna je na sve kako bi spriječila Hitlerovo Zubalo u korumpiranju američke mladeži sramotnim terminima kao što su guza, nježni pupoljak i extremna karačina.
  Kad kažem da su spremni na sve, onda mislim na sve. Čak i na pjevanje opskurnih glazbenih brojeva u oh-so-80's koreografijama. Osobno sumnjam da je to zahtjevao Matthew Broderick.

  Također, Aki je u svojim vječnim artističkim preokupacijama odlučio u glavnog junaka usaditi dvojbu. Dvojbu između osjećaja prema Cute French Chick i osjećaja prema muškom rodu. On se sa tom svojom dvojbom nosi pišući ljubavne sonete i bacajući automobile na krovove susjednih kuća.
  No čak i ovaj realističko-ekspresionistički aspekt radnje ne pomaže filmu. Iako "Hellboy" sam po sebi ima više radnje nego cijeli Kaurismakijev dotadašnji opus skupa, i dalje je smrtno dosadan. Što ja smatram nije bilo lako postići kad se prisjetim dosadašnjih Akijevih dostignuća kao što su "Čovjek Koji Gleda Valove Na Površini Mora I Lagano Pijucka Topli Lipov Čaj" iz 1993. ili dobitnika Odinove Nagrade Za Iznimno Dostignuće Na Području Finskog Umjetničkog Filma "Kontemplativno Vizualno Video Promatranje Zida Iz Ptičje Perspektive" iz 1995.
  Radnja se vuče usporenim tempom (u biti to nije ni tempo) u nizu dugačkih kadrova i statične kamere kojima Aki šalje kristalno jasnu poruku: OVO JE UMJETNOST.
  S vremena na vrijeme kadrovi pejzaža bivaju zamjenjeni monolozima i dijalozima introspektivno-revelacione podvrste. Ne pitajte me što to znači, tako je pisalo na titlovima koji su (očito) potrebni za praćenje "radnje" ovog filma.
  Dovraga, da ne znam bolje rekao bih da ovo nije film o mutantima kojima je hobi rušenje razne infra i suprastrukture u beskonačnim full-contact borbama!

  Anyway, pred kraj film malo ubrza kada konačni sukob dobra i zla biva prekinut scenom divljeg životinjskog sexa između Inge i lika koji ima nevjerojatnu sličnost sa mnom. Pretpostavljam da je to bio Colin Farrell. Valjda je ovo bio Akijev očajnički pokušaj da se publici film svidi. Mada ne znam tko će prosjediti kroz sat i pol ubitačnog buljenja u zid, nakon kojeg sljedi pol sata režiserovog samozadovoljavanja na omiljeni fantasy number.
  Uskoro se Karolini i Colinu pridruži Cute French Chick, koja je samo minutu ranije visila s hridi iznad provalije. Ali valjda takvi detalji nisu važni kada se snima umjetničko djelo.

  Produkcija: Jadran Film
  Režija: Aki Kaurismaki
  Trajanje: 120 minuta
  Uloge: Tom Cruise (Hellboy), Selma Blair (Cute French Chick), Karolina Kurkova (komandant Inga Schwabennmeister), Colin Farrell (Nephrite), Billy Drago (Karl Ruprecht Kroenen), Ashton Kutcher (Hitlerovo Zubalo), Will Smith (slučajni prolaznik #2).

  OCJENA: 2/5

  " class="button">sljedeća »

  komentari

  " title="superman IV: quest for peace"> superman IV: quest for peace

  24.06.'08 | nephrite

 • A PHP Error was encountered

  Severity: Notice

  Message: Undefined index: page

  Filename: public/template.php

  Line Number: 106

  " title="zagreb auto show 2008... pa hostese show u biti"> zagreb auto show 2008... pa hostese show u biti

  02.04.'08 | nephrite