Strict Standards: Declaration of MY_Exceptions::show_404() should be compatible with CI_Exceptions::show_404($page = '', $log_error = true) in /home/viatrade/public_html/kolumne/application/core/MY_Exceptions.php on line 17

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Only variable references should be returned by reference

Filename: core/Common.php

Line Number: 258

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined index: page

Filename: libraries/Public_Controller.php

Line Number: 34

" title="who slept with her"> who slept with her

15.06.'09 | nephrite

 • A PHP Error was encountered

  Severity: Notice

  Message: Undefined index: page

  Filename: public/template.php

  Line Number: 106

 • " title="stand-up rant II"> stand-up rant II

  23.01.'09 | nephrite

 • A PHP Error was encountered

  Severity: Notice

  Message: Undefined index: page

  Filename: public/template.php

  Line Number: 106

  " title="izrael je pušiona"> izrael je pušiona

  09.01.'09 | nephrite

 • A PHP Error was encountered

  Severity: Notice

  Message: Undefined index: page

  Filename: public/template.php

  Line Number: 106

  " title="armageddon on the horizon"> armageddon on the horizon

  11.11.'08 | nephrite

 • A PHP Error was encountered

  Severity: Notice

  Message: Undefined index: page

  Filename: public/template.php

  Line Number: 106

  " title="never back down"> never back down

  18.10.'08 | nephrite

 • A PHP Error was encountered

  Severity: Notice

  Message: Undefined index: page

  Filename: public/template.php

  Line Number: 106

  " title="KRISTIJAN CURAVIĆ JE IDIOT"> KRISTIJAN CURAVIĆ JE IDIOT

  25.07.'08 | nephrite

 • A PHP Error was encountered

  Severity: Notice

  Message: Undefined index: page

  Filename: public/template.php

  Line Number: 106

  " title="superman IV: quest for peace"> superman IV: quest for peace

  24.06.'08 | nephrite

 • A PHP Error was encountered

  Severity: Notice

  Message: Undefined index: page

  Filename: public/template.php

  Line Number: 106

  " title="zagreb auto show 2008... pa hostese show u biti"> zagreb auto show 2008... pa hostese show u biti

  02.04.'08 | nephrite


 • battlefield earth | Kolumne v3.0

  battlefield earth

  02.01.'03 | nephrite

  OBAVIJEST: Prije par tjedana najavljeni, Sudnji Dan ipak nije došao, jer je, prema rječima Glasnogovornika Crkve Bolnog Izbavljenja, "Bolnasmrtnevjernicima zapeo u prometu i nije mogao stići na zakazanu proslavu, s after-partyem u obliku masakriranja nevjernih duša!" Zbog svega navedenog, Sudnji Dan se odgađa za iduću godinu. Sorry, znam da ste se veselili, ali i ja sam se veselio nastavku "Mookeya, čudesnog voden-konja"! Jesam li ga dobio? NISAM!!! Znaš šta? Jebite se svi od reda!

  A sada recenzija...

  "Vrhunski primjer epske znantvene fantastike!" – filmski kritičar koji je htio ostati anoniman.

  Film "Battlefield Earth" je "remek-djelo" moderne filmske "umjetnosti" koje je snimljeno prema istinitom događaju od prije tri godine. Sjećate se ono kada su napali vanzemaljci i osvojili Zemlju za 10 minuta (ili 7? Nisam siguran). Nikad neću zaboraviti kako sam se usro u gaće kad su mi razvalili kućna vrata dok sam pisao zadaću iz matematike i natjerali me da pijem "Cocktu". Ni dan-danas ne mogu napisat zadaću iz mateše bez da se ne tresem. Ili je to ipak bio posjet dalekih (jako dalekih i ni na koji način krvlju povezanih) rođaka iz Slavonije, a ja sam čitao Sportske Novosti... Možda nikad neću saznati... Zbog čestog uživanja zabranjenih supstanci (LSD, heroin, domaća kuhinja) te su mi godine malo mutne.
  Ovaj film je pravo čudo. S budgetom of 17 dolara i 24 centa, John Travolta je snimio pravo... hm čudo.
  Srce-parajuća priča o pravoj, istinskoj ljubavi između seksualne robinje i eunuha u saudijskom haremu, naglo je prekinuta invazijom vanzemaljaca koji izgledaju kao odbjegli pacijenti iz Klinike Za Jamajkanske Debele Svinje I Njihove Bijedne Pokušaje Mršavljenja (KZJDSINBPM). Kad malo razmislim to možda i jesu odbjegli pacijenti... ali otkuda im oni svemirski brodovi?
  Priča se onda pomiče 1000 godina u budućnost, kada su na Zemlji ostali samo Teksašani i Slavonci, dakle najgore od najgoreg. Oni zbog međusobnog parenja u familiji i sa svojim domaćim životinjama nisu inteligentniji od mutiranih hrčaka koji su im, čini se, omiljeno jelo. Nažalost i vanzemaljci koji se odazivaju na ime Psihiji (ozbiljno, najozbiljnije) su u tih 1000 godina izgubili veći dio svoje inteligencije. Oni i dalje izgledaju kao podbuhli Bob Marley klonovi i šampon za kosu im je i dalje nepoznat pojam.
  U toj borbi ne baš inteligentnih rasa, stvari idu na gore za Zemljane, jer kuglanje na koturaljkama nije najjača disciplina za ljude.

  Kao što sam pričao, Psihiji svojom tiranskom čizmom gaze po ljudima (ako Teksašane i Slavonce tako možemo nazvati) i pritom proživljavaju najsjajnije trenutke iz disco-groznice. Problem je što te elemente dovode do ekstrema. Naime, čizme na platformu su stvarno viskoke. Tako, npr. inače prosječno 1,50 metar visoki Psihiji su s platformama visoki i do 3 METRA!!! Također, ne znam tko im je modni savjetnik, ali nakurnjaci su izašli iz mode sa Srednjim Vijekom. No i to ima logično objašnjenje. Prema najnovijem istraživanju Instituta Za Vanzemaljske Aktivnosti I Prehrambene Navike Pustinjskog Skočimiša (IZVAIPNPS), Psihiji spadaju u vanzemaljsku podskupinu br. #1724, točnije Retros Vanzemaljus. Ova zanimljiva podskupina, osim svojih retro sklonosti, ima i interesantne cikluse razmnožavanja. Naime, Psihiji se razmnožavaju jednom svakih 7569 godina, kada se svi pripadnici rase svojim brodovima zapute u središte svemira, gdje organiziraju najmasovnije orgije poznate znanosti. Kad dođu tamo, doslovno se svi praše sa svima, a prosječna ženka ima okot od oko 14000 malih Psihija, tzv. Malih Psihija.
  Male Psihije onda puste na planet sa bogatom vegetacijom gdje se oni hrane svim što je fizički probavljivo, dok ne narastu na svoju normalnu veličinu od 1,50 metra i napuste planet koji sad izgleda više kao pustinja nego prašuma.
  No, snaga ovog filma nije u sjajno obavljenom istraživanju vanzemaljske kulture koja je tako različta od naše, već u genijalnim dijalozima Huberta von Wimperdincka, scenariste koji je radio na takvim klasicima, kao što su "Hip-Hop Vještica", "Vatrene Djevice Iz Vanjskog Svemira", "Bela Lugosi Susreće Brooklynsku Gorilu!", "Igor and the Lunatics", "Isus Krist, Lovac Na Vampire" i "Deathstalker 3: Deathstalker and the Warriors From Hell" (posljednji, nažalost, nije prikazan u hrvatskim kinima).
  Njegov talent u pisanju dijaloga posebno se ističe u ovoj sceni:

  TERL: Ej, Ker, majka te posrala! Di mi je pivo, rektalni nusproduktu trans-dimenzionalne svinje?
  KER: U frižideru, Terl, izmetu svemirskog goveda!
  TERL: Dobro onda.

  To je ujedno i jedini dijalog u filmu. Ostatak radnje je objašnjen kombinacijom pantomine i trbuhozborstva.

  Priča se nastavlja kada se nad Zemljinom orbitom otvori inter-dimenzionalni portal i iz njega iziđe flota svemirskih brodova pod komandom svemirskih čimpanzi!!! Oni su došli na zemlju u lov na svoje omiljeno predjelo. To predjelo su, pazi slučajnosti... ljudi. Pošto i Psihiji vole tu i tamo prigristi hrskavog Slavonca u umaku od pohane blitve, izbija rat između ovih dviju svemirskih velesila.
  Nakon par tjedana neograničenog pokolja, sukobljene strane se odlučuju na sporazumno rješenje. Odigrat će se partija badmintona na vodi (parovi, naravno) i tko pobijedi ima pravo na uzgoj i lov ljudi za sljedećih 1000 godina.

  Bespotrebno je reći da su majmuni pobjedili, kad su za njih igrali Magda VonChimpen i njen suprug Ernest, intergalaktički prvaci u badmintonu na vodi (u parovima) za zadnjih 17 godina zaredom. Za Psihije su igrali Terl (Travolta) i Ker (Whitaker), inače profesionalni hrvači u blatu.
  Psihijima se poraz ne sviđa, ali ionako moraju otići na svoje ritualno parenje u centar svemira, pa pristaju na to.
  Njihov odlazak s planeta Zemlje je nešto najtužnije ikad viđeno u povijesti kinematografije. Možda su bili kanibalistički tirani, ali bili su tirani koji su nosili visoke čizme na platforme!

  E, da. Ljudska vrsta izumire zbog pretjeranog izlova od strane svemirskih čimpanzi.

  No, nisu svi oduševljeni ovim filmom. Moj dobar prijatelj i kolega prof. Sid Baddigan sa Instituta Za Promatranje Menstrualnih Ciklusa Andaluzijske Stonoge (IZPMCAS) za "Battlefield Earth" samo kaže: "Ovaj film smrdi ko dimljeni qurac!"
  Kad malo razmislim, ni meni se ne sviđa.

  Produkcija: Crap Fest Productions Inc.
  Modni savjetnik: Marilyn Manson
  Učitelj glume za svemirske čimpanze: Shaquille ONeal
  Soundtrack: Maja Šuput & EnJoy
  Trajanje: 117 minuta
  Uloge: John Travolta (Terl), Forrest Whitaker (Ker), Jean-Claude Van Damme (Jonnie Goodboy), Tobey Maguire (Spider-Man), Will Smith (slučajni prolaznik #2), Eminem (Glavna Svemirska Čimpanza)


  OCJENA: 1/5

  " class="button">sljedeća »

  komentari