Strict Standards: Declaration of MY_Exceptions::show_404() should be compatible with CI_Exceptions::show_404($page = '', $log_error = true) in /home/viatrade/public_html/kolumne/application/core/MY_Exceptions.php on line 17

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Only variable references should be returned by reference

Filename: core/Common.php

Line Number: 258

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined index: page

Filename: libraries/Public_Controller.php

Line Number: 34

" title="who slept with her"> who slept with her

15.06.'09 | nephrite

 • A PHP Error was encountered

  Severity: Notice

  Message: Undefined index: page

  Filename: public/template.php

  Line Number: 106

 • " title="stand-up rant II"> stand-up rant II

  23.01.'09 | nephrite

 • A PHP Error was encountered

  Severity: Notice

  Message: Undefined index: page

  Filename: public/template.php

  Line Number: 106

  " title="izrael je pušiona"> izrael je pušiona

  09.01.'09 | nephrite

 • A PHP Error was encountered

  Severity: Notice

  Message: Undefined index: page

  Filename: public/template.php

  Line Number: 106

  " title="armageddon on the horizon"> armageddon on the horizon

  11.11.'08 | nephrite

 • A PHP Error was encountered

  Severity: Notice

  Message: Undefined index: page

  Filename: public/template.php

  Line Number: 106

  " title="never back down"> never back down

  18.10.'08 | nephrite

 • A PHP Error was encountered

  Severity: Notice

  Message: Undefined index: page

  Filename: public/template.php

  Line Number: 106

  " title="KRISTIJAN CURAVIĆ JE IDIOT"> KRISTIJAN CURAVIĆ JE IDIOT

  25.07.'08 | nephrite

 • A PHP Error was encountered

  Severity: Notice

  Message: Undefined index: page

  Filename: public/template.php

  Line Number: 106

  back to the normal | Kolumne v3.0

  back to the normal

  04.10.'03 | nephrite

  Jednog dana sam gledao teve...
  Ja u biti svakog dana gledam teve, jer nemam života. Dakle, gledao sam teve. Na programu je bila jedna od mojih omiljenih reality emisija BLOOD FEST 2000, koja je citiram: "The Bloodiest Experience In Reality Programming Since 1973".
  Nakon što su mi se sva krv i iznutrice smučili, odlučio sam gledati kazetu sa snimljenim epizodama Živog Zida, HRT-ovog odgovora na tehnike psihološkog mučenja u Vijetnamskom ratu.
  Živi Zid je možda manje krvav od BLOOD FEST 2000, ali je zato jednako jeziv.
  Zašto to gledam?
  Dva su razloga: kao što sam rekao, nemam život i drugi: gledam ga kao pokoru za svoje grijehe iz prošlosti. Nakon 3 sata tog bogohuljenja, zaklinjem se da ću biti bolji čovjek i, dovraga, bome se trudim da to i budem.
  Također, što se Živog Zida tiče imam samo 2 riječi: Edo Vujić.
  Tko je on, you wonder?
  On priča viceve u Živom Zidu. Loše viceve.

  No, dakle, otprilike nakon jedne od tih neinventivnih 'humorističnih' tirada tog netaletiranog kretena, netko mi je pokucao na vrata. To me je prekinulo u mom monologu s televizorom, u kojem sam Vujiću (kojeg sam pauziro na videu tako da ima glupu facu) objašnjavao zašto mislim da je pričanje viceva najniži oblik humora i zašto smatram da bi ga trebalo deportirati u Ekvador sa ničim osim majice na kojoj piše 'Ekvadorci su pederčine!'. Taj natpis bi bio napisan na kojem god jeziku govore tamošnji domoroci/ljudožderi.
  Odmaknuo sam se od tevea i krenuo otvoriti vrata.
  Predamnom se nalazio Karlo Valabinić, poznatiji kao 'Zdrkić'. Nisam ga vidio više od 2 mjeseca. Rekao mi je da mora pronaći 'sebe' i da ako ga trebam da ću ga moći naći u Venezueli. Na pitanje šta će tamo raditi, osim pronalaženja 'sebe', rekao je da će se baviti lovom na zebre.
  Prije mjesec dana dobio sam i kuvertu bez povratne adrese u kojoj se nalazila slika 'Zdrkića' na zebri s porukom na poleđini:

  "Venezuela je zakon. Biti gay frend je zakon."

  Tada sam ga bio otpisao. Jer kad vam frend ode u Venezuelu da bi pronašao gay-sebe, kao da je nekakav jebeni lik iz Dawson's Creeka, znate da je vrijeme da ga zaboravite (i očistite mu stan od sve elektronike). No, ako će povijest po ičemu pamtiti Karla Valabinića, poznatijeg kao 'Zdrkić' to će biti njegova čelična volja i tvrdoglavo prkošenje pravilima. O njegovu nadimku da ne govorimo.

  I tako se je vratio. Dočekao sam ga s najboljom dobrodošlicom koju sam u tom trenu mogao smisliti:

  "Koji ti q'urac radiš ovdje?"

  "Oh, bok Karlo! Kako si mi ti? Dobro hvala." rekao je s dozom cinizma.

  "Prerano je za sarkazam, 'Zdrkić'." rekao sam pripremajući se da mu zalupim vratima pred nosom. No, on je rukom zaustavio vrata i rekao:

  "Četiri su sata popodne! I kao što je moj spiritualni guru Zalla Terga Weinstein govorio: 'Nikad nije rano za promjene'."

  "Tvoj spiri-- što?" upitah.

  "Moj spiritualni guru. Čovjek koji mi je zadnja dva tjedna pomagao u dostizanju viših spiritualnih ciljeva."

  "Aha. Jeli uspio?"

  "Ne. Ali je zato pobjegao u džunglu s mojom kolekcijom životinjskih koža koje sam skupljao 2 mjeseca." rekao je i dodao "Zato si ti tu."

  "Ja?"

  "Da. Ti si taj koji će me izvući iz pakla gayizacije." rekao je s osmijehom.

  "Uf, dobro. Već sam mislio da ćeš me poslat u džunglu po tog Shaka Zulua."

  "Ne, ne. Jednostavno mi je dosadilo biti gay. Želim da mi žene opet budu privlačne, da opet budem onaj ševac koji sam bio prije. I želim da mi se opet vrati ukus u odjevanju. Ovako obučen izgledam kao ti."

  Htio sam mu reći da se ja NIKAD ne oblačim u hlače s leopardovim uzorkom, a da je to oduvijek bio dio njegova 'stila'. Ali nekako mi se činilo da bi on lagano prešao preko toga.

  "I kako bi ti ja u tome trebao pomoći, ako ti nekakav šarlatanski guru nije mogao?" onda sam zastao i promislio "Zapravo ima smisla. Sigurno sam kvalificiraniji od nekog gurua. No, nažalost za tebe, totalno mi se sviđa imat gay frenda. Čini mene većim muškarcem pred trebama."

  "Ne seri." rekao je i ušao u kuhinju. Stavio je na stol 3 velike vrećice i iz njih počeo vaditi stvari. Mliječne stvari. Točnije 30-ak proizvoda s temeljnim sastojkom mlijekom. Prišao sam stolu (istodobno sakrivši njegov CD player pod majicu) i rekao:

  "Šta je to?"

  "Mlijeko."

  "Nemaš MilkŠnite, Veliki brate?"

  "Ha-ha. Sad začepi."

  "Tako puno mlijeka. Šta si ti nekakav mliječni vampyr?"

  "Ne seri, jer ću te lupit." no ja sam odlučio nastaviti sa svojom tiradom misleći da više nije prerano za sarkazam.

  "I will drink your milk!" rekoh imitirajući Belu Lugosia. To je očito bilo previše za 'Zdrkića' i ja sam dobio šakom u oko.

  Nakon što sam pola sata kasnije prestao plakati, Karlo Valabinić, poznatiji kao 'Zdrkić' mi je objasnio ostatak svog plana:

  "Vidiš, moj gordi prijatelju. Ja sam tijekom svojih meditacijskih seansi s Zallom Tergom shvatio da moja gayizacija nije rezultat moje opsesije s gay-pornićima. Ona ima jedan drugi, više prizemniji uzrok.
  Uzrok kemijske prirode.
  Shvatio sam da je promjene kroz koje sam prošao prije 3 mjeseca uzrokovao loš način života koji me je mutirao u gaya. Zato sada i počinjem s posebnim tretmanom koji uključuje mliječnu dijetu."

  "Čekaj, malo. Ti mi želiš reći da je tvoja gayizacija rezultat nedostatka mliječnih proizvoda u tvojoj prehrani?"

  "Među ostalim stvarima."

  "Jebote E! To mora da je najveća glupost koju sam čuo u svom životu. Ali samo nastavi 'Zdrkić', siguran sam da me moš iznenadit još većom."

  "Tišina, Zemljanine!" rekao je "Tvoja misija je da mi pomogneš da se vratim u svoje pret-homo stanje i tu ćeš misiju obaviti bez prigovora. Jel ti jasno?"

  Naravno da mi je bilo jasno. Ako mi što u životu ne treba, onda su to batine. Zapravo povrće i batine. Koji će mi q'urac povrće?

  Idućih dana počeli smo s onim što je Karlo Valabinić, poznatiji kao 'Zdrkić' zvao degayizacija. U biti, imao sam osjećaj kao da se nalazim u onom partizanskom filmu "Rocky" (snimljen 1984.; režija: Antun Vrdoljak, gl. uloga: Mustafa Nadarević) i da se moram probijati kroz one prašume Gorskog kotara kako bih sabotirao nacističke vlakove. Da. Degayizacija je bila isto takva. Samo bez partizana, prašuma, Švaba i borbenih pjesama.

  U biti, ispostavilo se je da je moje proročanstvo da je sve to faza u 'Zdrkićevoj' progresivnoj megalomaskoj paranoji istinito. Ipak je to čovjek koji je tvrdio da je Paul McCartney unajmio nindžu da smakne Johna Lennona. Ipak je to čovjek koji je tvrdio da je jako nadrkani nindža sjedio na vrhu ledenjaka i zbog svoje iznimne nadrkanosti svojom katanom probušio rupu na Titanicu. Ipak je to čovjek koji je tvrdio da Kanađani planiraju zavladati Svijetom uz pomoć posebne vrste inteligentnog bureka...

  bureka-nindže. Da, Karlo Valabinić, poznatiji kao 'Zdrkić' je poremećen. Ali je također i jači od mene, pa mu to neću reći.

  I tako sam bio prisiljen sudjelovati u 'Zdrkićevoj' degayizaciji, koja se sastojala od konzumacije mlječnih proizvoda, jogginga i treniranja za borbu protiv nindži. 'Zdrkić' je htio biti spreman. Tvrdio je da će gay zajednica biti ljuta na njega i da bi moja kuća uskoro mogla biti okupirana od najamnih nindži sa samo jednim ciljem u životu: ubiti 'Zdrkića'...
  i osakatiti Nephritea.

  "Moraš uvijek zapamtiti da nindže nemaju jezik, jer im ga odsječu kada ih prime u službu, pa ih nemoš čuti kako se došaptavaju dok se šuljaju po krovovima. Uvijek imaj tucet šurikena pri ruci, za uzvratnu paljbu."

  "Okej... Idući put kad me napadne stado nindža-ljudoždera (Flock of Man-Eating Ninjas(TM)), sjetit ću se tvojih riječi."

  "Da. Slušaj mene i nikakve nindže ti neće nauditi." rekao je i nastavio oštriti svoju katanu. "S tempom kojim sada radimo, mislim da ću izbaciti i posljednje atome gaynosti iz mog sistema za 2 tjedna."

  I 2 tjedna kasnije (u 'nindža' vremenu: nakon nunčaki, koplja, penjanja po zidovima i nestajanja u oblaku dima) Karlo Valabinić, poznatiji kao 'Zdrkić' je rekao:

  "Više nisam gay frend! Žene Svijeta čuvajte se." Onda se okrenuo prema meni "Ajd bok. Idem nešto jebat."

  "A... nindže?"

  "Ko ih jebe."

  I onda je otišao. Kreten. Ustao sam da pokupim njegovu jebenu nindža opremu, a onda sam primjetio nekakvu čudnu sjenku.

  SENKU NINDŽE!!! Posegnuo sam za svojim šurikenima i ---

  " class="button">sljedeća »

  komentari

  " title="superman IV: quest for peace"> superman IV: quest for peace

  24.06.'08 | nephrite

 • A PHP Error was encountered

  Severity: Notice

  Message: Undefined index: page

  Filename: public/template.php

  Line Number: 106

  " title="zagreb auto show 2008... pa hostese show u biti"> zagreb auto show 2008... pa hostese show u biti

  02.04.'08 | nephrite