Strict Standards: Declaration of MY_Exceptions::show_404() should be compatible with CI_Exceptions::show_404($page = '', $log_error = true) in /home/viatrade/public_html/kolumne/application/core/MY_Exceptions.php on line 17

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Only variable references should be returned by reference

Filename: core/Common.php

Line Number: 258

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined index: page

Filename: libraries/Public_Controller.php

Line Number: 34

" title="who slept with her"> who slept with her

15.06.'09 | nephrite

 • A PHP Error was encountered

  Severity: Notice

  Message: Undefined index: page

  Filename: public/template.php

  Line Number: 106

 • " title="stand-up rant II"> stand-up rant II

  23.01.'09 | nephrite

 • A PHP Error was encountered

  Severity: Notice

  Message: Undefined index: page

  Filename: public/template.php

  Line Number: 106

  " title="izrael je pušiona"> izrael je pušiona

  09.01.'09 | nephrite

 • A PHP Error was encountered

  Severity: Notice

  Message: Undefined index: page

  Filename: public/template.php

  Line Number: 106

  " title="armageddon on the horizon"> armageddon on the horizon

  11.11.'08 | nephrite

 • A PHP Error was encountered

  Severity: Notice

  Message: Undefined index: page

  Filename: public/template.php

  Line Number: 106

  " title="never back down"> never back down

  18.10.'08 | nephrite

 • A PHP Error was encountered

  Severity: Notice

  Message: Undefined index: page

  Filename: public/template.php

  Line Number: 106

  " title="KRISTIJAN CURAVIĆ JE IDIOT"> KRISTIJAN CURAVIĆ JE IDIOT

  25.07.'08 | nephrite

 • A PHP Error was encountered

  Severity: Notice

  Message: Undefined index: page

  Filename: public/template.php

  Line Number: 106

  au revoir | Kolumne v3.0

  au revoir

  01.09.'02 | nephrite

  I tako neki dan sam gledao Baywatch i na kraju je Mitch umro.
  Tek tako bez neke pretjerane teatralizacije i patetike, umro je najpoznatiji svjetski spasilac. Pomalo sam bio i razočaran. Ne zato što je Mitch umro, već zbog načina na koji je umro. Možda sam od amera i očekivao patetiku, pa kad je nisam dobio, ostao sam paf. No, možda je i činjenica da nisam uopće očekivao da će umrijeti bila dovoljno zbunjujuća.

  Postoji par pravila kojih se ameri drže kad se spremaju koknuti pozitivca:
  1. tip se prisjeća svoje obitelji
  2. tip se sjetno okrene prema drugovima prije nego ide u bitku
  3. tip odjednom popije cijelu mudrost svijeta i ispaljuje rečenice u stilu "moramo se boriti za bolji svijet"
  4. odeđena sjetna muzika svira u pozadini scena s uskoro mrtvim likom
  5. tip planira što će napraviti kad dođe doma i vidi obitelj nakon toliko godina
  6. tip se žrtvuje za svoje drugove rječima tipa "idite vi, ja ću ih zadržati", iako bi se svi mogli izvući, jer negativci ne mogu pogoditi mrtvog slona, a kamoli grupu od nekoliko ljudi koja trči niz hodnik
  7. tip se počne presigurno ponašati npr. lovi ga cijela mafija a on ide na plažu i u disco

  Usput, negativci mogu ubiti samo ljude koji naprave neku od ovih stvari. Inače no way José.
  E, sad u Mitchevu slučaju on je u nekakvoj konfuznoj sceni s nekim debeljucom otkrio da je bio marinac u tajnoj službi i da je njegov prijatelj iz te tajne službe postao nekakav ekološki terorist. Da, u Baywatchu je sve okrenuto ekologiji, da imam osjećaj da su likovi nekakvi rehabilitirani green peaceovci koji u svoje dijaloge umeću odlomke iz turističke brošure za Havaje.
  Mitch: To bi moglo narušiti prirodnu ravnotežu podmorja.
  Dežurna ekološki orijentirana plavuša: Da. Usput jesi li znao da narod Havaja svake godine priređuje svečanosti u onoj spilji, čime slave boga mora i podižu prodaju onih cvijetnih vjenaca?
  Mitch: Da i onaj potopljeni brod možeš svakog dana posjetit s opremom iz bilo kojeg od stotinjak specijalno opremljenih ronilačkih klubova.
  Skrenuh s teme, da nakon 10 godina saznali smo da je Mitch bio tajni agent. Mislim, mogli su se barem potrudit ako su ga namjeravali koknut. I onda on ode na taj zadatak i vidimo ga kako roni, onda ga zarobe, on se oslobodi, opet roni i onda boom.
  E sad, ekološki teroristi... Oni su opasni... oni imaju plan... oni imaju sredstva... oni i nisu baš najpametnija grupa na svijetu.
  Njihov plan se sastoji od totalno jebene teorije: Vlada uništava okoliš i zato ćemo mi pravedni ekološki teroristi postavit bombe na potopljenu krstaricu iz 2. svjetskog rata i dignuti ju u zrak. Dok god Vlade nastave uništavat okoliš, mi ćemo dizat potopljene brodove u zrak.
  Ne moram ni reć' da dizanjem ratnih brodova punih mina uništavaju koraljne grebene. Ali, pošto je to za pravedni cilj, oni to mogu raditi. Branka "Coca-Cola-i-McDonald's-su-vam-isprali-mozgove-i-sad-vladaju-Svijetom" Šeparović bi se sigurno složila s njima.
  Nažalost Mitchova smrt je totalno glupa. Lik tako važan za edukaciju mladih kao Mitch bi trebao umrijeti u čizmama, a ne kao žrtva podvodne eksplozije. Umro je kao telac. Čovjek kojeg nijedan morski pas iz voda ispred Los Angelesa nije mogao pojesti, a kamo li zagristi, ispao je glup. Ušao je u vodu znajući da oni tamo postavljaju bombe i čak nije deaktivirao ni jednu od njih. Samo ih je pratio i onda je ekološki orijentirana plavuša #2 nešto zasrala i zbogom Mitch, nabildani spasiocu.
  Da se mene pita (a ne pita se, iako sam ja jedan od svjetskih stručnjaka za pogibije heroja) Mitch bi umro u grandiozno-dramtično-specijalnim-efektima-nakrcanom dvoboju sa (bubnjevi) Anti-Spasiocem. Da! Anti-Spasioc! Totalna i potpuna suprotnost Mitcha Bjukenona. Tip ne spašava žrtve utapanja, već ih potapa! Anti-Spasioc usput živi pod vodom, nosi sidro umjesto plutače i u biti je inverzna verzija preminulog nam Mitcha. Ne shvaćam zašto scenaristi Baywatcha nisu smislili jedan ovako originalan lik, s bezbroj mogućnosti za napredovanje.
  Zamislite samo dijaloge:

  Dežurna ekološki orijentirana plavuša: Utopljenik je umro od posljedica... utapanja. Izgleda kao da je to bila nesreća.
  Mitch: NE! Bio je to Anti-Spasioc!
  Dežurna ekološki orijentirana plavuša: Anti- šta?
  Mitch: Anti-Spasioc! Moj smrtni neprijatelj. Ubio je mog najboljeg prijatelja... Došao mu je s leđa... nije imao šanse... ANTIIIIIII-SPAAAASIIIOOOC!!! Nećeš mi više pobjeći! Makar mi to bilo posljednje što ću napraviti, vidit ćeš lice pravde! I to će biti posljednje što ćeš vidjeti, jer ću te baciti u ćeliju tako duboko pod zemljom da više nikad nećeš vidjeti svjetlost dana! MOOOOOAHAHAHAHAHA!!!
  Dežurna ekološki orijentirana plavuša: Mitch?
  Mitch: Oprosti. Neće se ponoviti. Samo kad god se sjetim tog gada poželim stragat majicu sa svojeg nabildanog tijela i trčat plažom u slow-motionu!

  A tek koliko priča je moglo bit s njim! Prvi susret, objašnjenje svih onih utapanja (priznajmo to bi objasnilo zašto čim ameri padnu u vodu, počnu vikati upomoć i uskoro potonu), njegove borbe s Spasilčkom službom, njegova navodna smrt od... podvodne bombe uzrokovane miniranjem ratnog broda. I onda njegov povratak u epizodi u kojoj Mitch umire. Borba na život i smrt koju Mitch na kraju gubi, ali ne treba žaliti. ipak je spasio više ljudi, nego svi ostali spasioci u seriji zajedno.
  No mi smo dobili veliku eksploziju, nakon koje dođu ostali spasioci i ispale: "To nitko ne može preživjeti", onda izvuču njegovu majicu (na njoj piše Bjukenon) i svi zagrle i kraj. Čekaj malo! A da ga ipak potražite? Ovo je ipak serija. "Nitko to ne može preživjeti" ne znači qurca u filmskom svijetu. Ako je već mrtav, mogli biste se barem potruditi oko toga. Usput u idućoj epizodi, ga više ni ne spominju. Kao da je s njegovom smrću izbrisan iz njihovih pamćenja. Šta je bilo s njegova dva sina, s njegovom omiljenom plutačom i onim jebenim cvikama?... Zašto Anti-Spasioc sad nije uveden kao glavni lik? Vjerojatno nikad nećemo saznati...

  By the way, pa šta i da ekološki teroristi dignu neki brod u zrak? Nikog nije bilo u blizini, osim njih. Mrtvi ekološki teroristi = Dobri ekološki teroristi.

  " class="button">sljedeća »

  komentari

  " title="superman IV: quest for peace"> superman IV: quest for peace

  24.06.'08 | nephrite

 • A PHP Error was encountered

  Severity: Notice

  Message: Undefined index: page

  Filename: public/template.php

  Line Number: 106

  " title="zagreb auto show 2008... pa hostese show u biti"> zagreb auto show 2008... pa hostese show u biti

  02.04.'08 | nephrite